The Bowery wil krachten bundelen

De mannen van The Bowery zijn onderweg. Ze zijn op weg naar hun album release op 11 en 12 mei in Amersfoort. Maar ze zijn ook als mens onderweg. Het is één van de onderwerpen in de minidocu ‘Broken Jars’. “Zullen we de krachten bundelen? Dat we samen onderweg zijn en samen verder gaan zoeken?”, vraagt Ramon Scherrenberg.

Gedeelde smart is halve smart. Scherrenberg: “Het is goed om naar elkaar uit te spreken dat we samen aan het zoeken zijn. Soms is het goed om met elkaar te delen. Als is het maar om te laten weten dat je leeft.”

Voordat Scherrenberg en Rokus Maasland een lied bedenken gaan ze eerst een goed en soms intens gesprek aan. Zo spraken de heren over wat ze hun kinderen willen meegeven. Maasland: “Dat begon oppervlakkig, zoals ‘ik hoop dat mijn zoon blij is en gelukkig wordt’.” Maar al gauw ging het de diepte in. Totdat Maasland met tranen in zijn ogen stond te vertellen. “Ik hoop dat hij echt in vrijheid zal leven.”

De mannen zijn dus onderweg en nemen anderen mee op hun persoonlijke reis. Maasland: “We willen de bezoekers als het ware meenemen op schrijfweekend om ze echt de puurheid van de liedjes kunnen proeven. Daarom hebben we gekozen voor een akoestische theatersetting.”

Bekijk hier het derde deel van de minidocu ‘Broken Jars’ gemaakt door documentairemaker Ruurd Leenders van De Media Brouwerij:

CIP.nl
Door Marina de Haan
Gepubliceerd op 25 april 2018