Stoere mannen van The Bowery zingen over pijn, verdriet en Jezus

De stoere mannen van de Nederlandse band The Bowery durven heel kwetsbaar en heel eerlijk te zijn in hun muziek. Veel liedjes gaan over pijn, twijfel, verdriet en eenzaamheid (ook in de kerk). “Door onze gebrokenheid heen zie je het licht van Jezus. Hij is er in pijn, in verdriet, in beschadigde levens. Hij is er”, vertelt bandlid Rokus Maasland.

Maasland (links op de foto) en Ramon Scherrenberg kennen elkaar al jaren en hebben in 2016 The Bowery opgericht. Op 12 mei presenteren ze het album ‘Broken Jars’. De titel van het album bedacht Maasland nadat hij een preek zag van een voorganger die twee enorme kruiken mee had genomen.

“Door onze gebrokenheid zie je het licht van Jezus”

“Eentje hagelnieuw, de ander oud en beschadigd. Die tweede was zelfs een keer gevallen en weer gelijmd, want er zaten allemaal barsten en gaten in. De voorganger vroeg de gemeente welke vaas ze mooier vonden en iedereen riep natuurlijk ‘de eerste’. Totdat de voorganger het licht uitdeed en een lampje aan het snoer in de gloednieuwe vaas liet zakken. De kerk was donker. Hij haalde het lampje uit de nieuwe vaas en liet het in de gebroken vaas zakken. Door iedere barst straalde nu een prachtig licht in de gemeente. Door onze gebrokenheid zie je het licht van Jezus.”
Het wordt een christelijke plaat, maar het is zeker geen worship. Wel gaat het over Gods waarheid in hun eigen levens. Zo is de single ‘Don’t Stop The Rain’ een gebed om Gods trouw. “Ik kan soms weglopen bij God, ik kan hem heel prima negeren, dat heb ik ook vaak gedaan. Maar het mooie is dat Hij mij niet loslaat. Hij blijft me ‘beregenen’ met Zijn zegen.”

In de aanloop naar het maken van hun debuutalbum is het duo gevolgd door documentairemaker Ruurd Leenders van De Media Brouwerij. Op CIP delen we de mini-documentaire. Bekijk hier het eerste deel:

 

CIP.nl
Door Marina de Haan
Gepubliceerd op 11 april 2018