De Nederlandse band The Bowery slaat een nieuwe weg in qua bezetting op het podium. Ramon Scherrenberg zal de plaats op de kruk naast frontman Rokus Maasland niet langer innemen. “Met pijn in het hart hebben we moeten concluderen dat onze gezamenlijke droom ons ongelooflijk mooie momenten heeft gebracht maar dat het tijd is om nieuwe stappen te zetten” aldus Rokus die sinds het debuut van The Bowery in 2018 samen met Ramon op vele podia stond.
“In het najaar van 2020 hebben er een aantal gesprekken plaatsgevonden die mij hebben doen besluiten om zonder Ramon verder te gaan. Dat zijn moeilijke gesprekken geweest en het is ook een besluit wat je niet zomaar neemt. Zeker niet gezien het feit dat we elkaar al 17 jaar kennen en al net zo lang samen met heel veel plezier muziek gemaakt hebben. Wanneer zo’n vriendschap overgaat in een werkrelatie komt er druk op te staan en die druk bleek eind 2020 niet meer te houden. Ik vind het ontzettend verdrietig dat het zo gelopen is en zie aan beide kanten dat er dingen beter hadden gemoeten. Gek eigenlijk dat ik zo vaak met Ramon vanaf het podium het lied ‘The Elephant’ zong waarbij ik het publiek altijd aanmoedigde om te waken voor ‘The elephant in the room’, dat er nooit dingen die niet goed zitten onbesproken blijven. Toch is het ons zelf niet gelukt om dit bij The Bowery te doen en dat is heel spijtig. Gelukkig hebben we een God die groter is dan onze fouten en frustraties en die voor ons uitgaat. We mogen vertrouwen dat Hij ons in Zijn hand bewaard.”

Het debuutalbum ‘Broken Jars’ maakte direct grote indruk en in amper twee jaar heeft The Bowery een grote schare trouwe fans om zich heen verzameld. Het tweede album ‘Mountains & Valleys’ verscheen in het najaar van 2020 en illustreert waar The Bowery voor staat. ‘Persoonlijke verhalen vol pijn en hoop delen in tekst en muziek blijft de passie van The Bowery, ook in de toekomst. “Ons publiek is van ons al gewend dat we altijd weer verrassen qua bezetting. Van klein en intiem tot intens en meeslepend met een voltallige band” vertelt Rokus Maasland die met zijn karakteristieke ‘rauwe’ stem garant blijft staan voor het vertrouwde geluid van The Bowery. “Aan onze stijl verandert niets en ik kijk er naar uit om samen met verschillende muzikale vrienden nieuwe songs te schrijven en deze met een nieuwe podiumbezetting te blijven delen met onze groeiende schare fans”.

Voor 2021 liggen er mooie plannen bij The Bowery. “Binnenkort komt ons album ook in een prachtige vinyl-editie uit en ik kijk er naar uit om die te releasen. Daarnaast lanceren we binnenkort onze nieuwe website en staan er nog een aantal andere plannen te gebeuren waar ik ontzettend enthousiast over ben!”

Meer informatie over The Bowery vind je op www.thebowerymusic.com.