Minidocu: The Bowery duikt de studio in

Op de planning in deze aflevering staat: heel veel zingen. Na de schrijfweekenden, is dit het laatste deel van de mini-documentaire van The Bowery. Eind deze week zijn de album release concerten op 11 en 12 mei in Amersfoort.

Rokus Maasland vindt dit de gaafste aflevering, omdat de kijker andere mensen leert kennen. Zo ontmoeten we Rob Buis, de producer van het album ‘Broken Jars’. “Het is geen gebakken lucht, alles wat ze schrijven, zeggen en zingen, daar zit een gedachte achter. Ook vrij diep meteen. Dat vind ik mooi.”

Ook maken we kennis met Jan Pronk, technicus TCC studios, die meteen geraakt werd door het lied ‘A Home Never Seen’. “Dat was het liedje dat bij mij binnenkwam. Volgens mij was het zelfs het eerste liedje dat ze voor mij speelde. Ik vind het inhoudelijk heel erg mooi. Muzikaal is het echt gaaf. Het raakte meteen wel een snaar.”

In de aanloop naar het debuutalbum is CIP met de mannen van The Bowery op reis gegaan. Wij hebben de band leren kennen als kwetsbaar, eerlijk en niet bang om dingen te zeggen die anderen proberen te maskeren. Wij zijn fan!

The Bowery bestaat uit Rokus Maasland en Ramon Scherrenberg. Bekijk hier het laatste deel van de minidocu ‘Broken Jars’ gemaakt door documentairemaker Ruurd Leenders van De Media Brouwerij:

CIP.nl
Door Marina de Haan
Gepubliceerd op 11 april 2018