3 juli 2024
Unieke boekpresentatie & miniconcert
Time: 19:30
Venue: Boekhandel van Rietschoten, Rotterdam

Gebrokenheid is moeilijk. Het liefst stoppen we het weg, kijken we er niet naar, of doen we alsof het vanzelf over zal gaan. Maar zo werkt het leven niet. Rokus Maasland is liedschrijver, verhalenverteller en zanger van de succesvolle band The Bowery. Het raakte hem, hoe de Bijbel omgaat met gebrokenheid. Psalm 13 inspireerde hem om verder in dit thema te duiken.

In 2022 ging hij naar Nashville en nam daar een zestal liedjes op over vijf personages uit een plaats die hij zelf bedacht, een plaats met inwoners die gebroken zijn. Door ziekte die niet werd genezen, trauma dat niet verdween, relaties die niet leken te helen. Over die inwoners schreef hij verhalen, en ze kregen ieder een eigen lied. Over gebrokenheid en wanhoop, en over Gods aanwezigheid ondanks het uitblijven van heling. En over de plek van de christelijke gemeenschap daarin. Want die gemeenschap is een plek waar gebroken mensen troost vinden bij elkaar en bij het kruis. Het resultaat zijn de prachtige EP All You Weary en de verhalenbundel Allen die vermoeid & belast zijn.

Ieder verhaal van Rokus’ personages wordt vergezeld door een gesprek met een persoon die zich erin herkende. Zo sprak hij onder andere Almatine Leene, Felix Govers en Daniëlle Rebel. Het is een uniek en zeer persoonlijk project geworden dat tijdens deze avond bij Boekhandel van Rietschoten wordt gepresenteerd. Wil je erbij zijn? Meld je dan vooral aan voor wat een bijzondere avond belooft te worden!