27 oktober 2023
Nacht van de Theologie 2023
Time: 19:00
Venue: Jacobikerk
Address: Sint Jacobsstraat 171
Zipcode: 3551 BP
Country: NL

Op vrijdagavond 27 oktober 2023 staat er iets bijzonders te gebeuren: de dertiende editie van de Nacht van de Theologie vindt plaats in de prachtige Jacobikerk in Utrecht. Het centrale thema van dit jaar is ‘moed’.

Voor deze editie heeft de organisatie ervoor gekozen om een meer inhoudelijke koers te varen. De avond trapt af met een boeiende lezing van Erik Borgman over de moed die nodig is om te blijven geloven in een wereld die geteisterd wordt door geweld en onrust.

Uiteraard zal er tijdens de avond de spanning zijn van de onthulling van het Theologisch Boek van het Jaar. Bovendien worden de nieuwe Theoloog des Vaderlands en Jonge Theoloog des Vaderlands bekendgemaakt.

Een muzikaal hoogtepunt van de avond wordt verzorgd door The Bowery, met de zanger Rokus Maasland. Een ware troubadour. Zijn kenmerkende stemgeluid brengt nummers over het echte leven en geloof op een pure en authentieke wijze, met een vleugje rauwheid.

De avond wordt gepresenteerd door niemand minder dan Elsbeth Gruteke.

Het officiële programma wordt afgesloten met een gezellige borrel.

De Nacht van de Theologie 2023 is een initiatief van de Vereniging voor Theologie, Christelijke Hogeschool Ede, Protestantse Theologische Universiteit, Tilburg School of Catholic Theology, Radboud Universiteit Nijmegen Theologische Universiteit Utrecht, Hogeschool Viaa, Vrije Universiteit, Fontys Hogeschool en Windesheim, uitgeverij KokBoekencentrum, het Nederlands Dagblad, Trouw, EO en KRO-NCRV.