The Bowery over ‘End Of The Storm’

Kleine Melm Ruurd Leenders

Kleine melm the bowery

Ben je al bekend met de mannen van The Bowery? We kunnen in ieder geval vast beloven dat je ze nog vaker langs zal zien komen dit seizoen. Want deze mannen maken wel indruk met hun nummers over het leven. “We wilden graag schrijven over dingen waar we van wakker liggen,” vertelt Rokus, een van de twee bandleden.

In 2016 ontstond deze Nederlandse band, opgericht door Rokus Maasland en Ramon Scherrenberg. De liedjes die de mannen schrijven, onderscheiden zich omdat ze lang niet altijd over de ‘leuke dingen’ in het leven gaan. Maar in elk lied zoeken de muzikanten naar hoop. Dat laat End Of The Storm, op hun album Broken Jars, wel zien.

Geen standaard liefdesliedjes

“We willen geen standaard liefdesliedjes maken, maar juist muziek maken over datgene waar het volgens ons om gaat,” legt Rokus uit. “We kiezen voor onderwerpen als vertrouwen, geloof, verdriet en pijn, maar ook altijd hoop. We willen niet zozeer antwoorden geven op zulke moeilijke levensvragen, maar mensen wel aan het denken zetten.”

The Bowery: ‘We willen mensen aan het denken zetten’

Rokus: “Toen we het lied End Of The Storm maakten, waren Ramon en ik in gesprek over ons geloofsleven. Als het heel goed met me gaat, staat mijn geloofsleven soms op een lager pitje. Dan bid ik minder en heb ik minder stille tijd. Maar het is juist belangrijk dat ik mij dan óók op God focus. Want als het even tegenzit, zoek ik meteen mijn hulp bij Hem. Daar voel ik mij weleens schuldig over, maar God neemt je dat nooit kwalijk. Je mag iedere keer weer bij Hem terugkomen. Dat is ook de hoop en de boodschap van het nummer. Ik hoop dat de luisteraars dat echt ontdekken.”

Licht leven voor The Bowery

Voor Rokus haakt dat ook in op de slogan van Eva, Licht Leven. “Licht leven is voor mij dat je niet alleen vrolijk huppelend door het leven heen gaat, maar dat je, ondanks alles wat je meedraagt, mag leven vanuit hoop. Je kunt iedere storm doorstaan, omdat je weet dat je het niet alleen doet. Je draagt de hoop met je mee dat de storm op een dag voorbij is en daardoor mag je licht leven.”

https://Eva.eo.nl
Door Celine
Foto Ruurd Leenders
Gepubliceerd op 31 oktober 2019