The Bowery gaat muzikaal in gesprek tijdens tour

Het is een geweldige combinatie om de eerlijke en rauwe, akoestische muziek van The Bowery in haar element mee te maken: de echte theatersfeer, waar de muziek heel direct met je in gesprek gaat en de band deelt uit het hart over het leven met al haar moois en moeite. Tijdens de komende theatertour ‘An Evening with The Bowery’ gaat muziek zo hand in hand met verhalen die dichtbij komen. De tour langs tien theaters door het hele land volgt op een succesvol debuutjaar en biedt tegelijkertijd een voorproefje van wat komen gaat.

De uitreiking van de Zilveren Duif Award voor Nieuwe Artiest van het Jaar en de heruitgave op cd wegens groot succes van het debuut ‘Broken Jars’ lieten er al geen twijfel over bestaan: The Bowery (Rokus Maasland en Ramon Scherrenberg) raakt gevoelige snaren en wint in rap tempo fans. De akoestische muziek met folk en (soms) rauwere randjes trekt dan ook de aandacht. Het is muziek die opvallend direct en open is over de ‘ups and downs’ van het leven, maar ook over de hoop die er in klinkt. The Bowery gaat met haar muziek een gesprek aan. En met de komende theatertour doet ze dat directer dan ooit.

Tijdens de komende concerten zal The Bowery, samen met cellist Ardie van der Knijff, een programma brengen waarin de kracht van muziek en de kracht van verhalen zich bundelen. Niet alleen repertoire van het debuutalbum, maar ook bekende songs van andere artiesten hebben een plek op de avonden. Bovendien laat The Bowery nieuwe nummers van het komende album in premiere gaan tijdens deze tour.

Dat de combinatie van intiemere muziek en verhalen krachtig is, blijkt wel uit het succes van theatershows als Springsteen On Broadway. The Bowery zet met de komende tour dan ook een stap die voorziet in een groeiende behoefte. “Verhalen bepalen veel in onze muziek”, aldus Maasland. “Wij houden het vergrootglas op onszelf en hopen in die omgeving dat het ook bij de mensen binnen komt.”

Kaarten voor ‘An Evening With The Bowery’ zijn hier te bestellen.

CIP.nl
Door Leon van Steensel
Gepubliceerd op 2 oktober 2019