The Bowery brengt muziek op cd uit

In mei 2018 brachten de heren van The Bowery hun debuutalbum Broken Jars uit. Bewust alleen op vinyl omdat het een album is waar je echt voor mag gaan zitten. Inmiddels is dat statement gemaakt en kregen ze steeds vaker de vraag of het album ook op CD verkrijgbaar is.

Die komt er, en niet zomaar een CD maar een hele vette dubbelaar. Naast het studio-album zit er namelijk een live-album bij met 6 tracks. In een akoestische setting zijn deze nummers opgenomen in een klein theater in Hilversum.

Treffende foto’s
Het artwork is zoals je het gewend was van de LP, een prachtig verzorgde hoes met een boekwerk waar je luisterend naar het album mee op schoot kunt zitten zonder verveeld ter raken. Terwijl je luistert naar de muziek kan je jezelf verliezen in de treffende foto’s die naast iedere songtekst staan afgebeeld.

Om alvast een tipje van de sluier van de live-cd op te lichten heeft The Bowery op 1 maart 2019 de single Everytime I Pray (live) uitgebracht.

Eerder spraken we de mannen van The Bowery over hun muziek. De mannen van The Bowery zingen op hun plaat ‘Broken Jars’ over het imperfecte leven. Over onderwerpen waar ieder mens mee te maken krijgt, maar waar lang niet altijd over gesproken wordt. Toch vinden Rokus Maasland en Ramon Scherrenberg die imperfecte kant ‘de meest perfecte kant die er is’. Met hun eerlijke muziek geven de vrienden een tegengeluid. “Als je iedereen om je heen hoort vertellen hoe goed het met ze gaat, krijg je een verkeerd beeld van jezelf.”

Psalm 142
De tekst van het lied is gebaseerd op Psalm 142, een gebed dat David schreef toen hij zich in de spelonk verstopte voor koning Saul en zijn leger. “Hij moet een angst hebben gevoeld waar wij ons geen voorstelling van kunnen maken. Toch wanneer we naar onze eigen angsten kijken en dan deze Psalm opnieuw lezen worden Davids woorden ineens onze woorden, wordt Davids gebed ineens ons gebed”, aldus zanger Maasland.

De cd van The Bowery komt op 15 maart uit.

CIP.nl
Door Redactie
Gepubliceerd op 4 maart 2019
Foto Eljee Bergwerff