Miniconcert The Bowery tijdens Opwekking

8 Juni – Vandaag was de band The Bowery in Biddinghuizen in de tent van Groot Nieuws Radio tijdens de Opwekkingsconferentie. Ze gaven een mini-optreden en werden geïnterviewd door Jorieke Eijlers-Fredrikze. De band groeit snel in populariteit en gaat dit najaar starten met een theatertour.

The Bowery is een Nederlandse band, opgericht in 2016 door Rokus Maasland en Ramon Scherrenberg. Beide muzikanten speelden in verschillende bands en werkten meerdere jaren samen als duo. Beide delen de passie voor muziek en het pure geluid van zang en gitaren, en de drive om een verhaal te maken met dit rauwe geluid.

De naam is gebaseerd op het verhaal van een district met dezelfde naam in New York. Wat begon met een prachtig idee van een luxe buurt met veel bars en theaters ging al snel bergafwaarts. Er ontstonden bendes en het werd een puinhoop. “Lijkt een beetje op de aarde”, zeiden zanger Rokus en gitarist Ramon. “Het was ooit de bedoeling om zo mooi te zijn, maar de bewoners hebben er zelf een zooitje van gemaakt.” En zo ontstond de bandnaam van The Bowery.

De bebaarde mannen schrijven geen standaardliedjes over liefde en liefdesverdriet. Nee, de nummers van The Bowery gaan over het echte leven, zoals velen het kennen: puur en met een rauw randje. Over twijfel, pijn en verdriet. Maar ook over hoop en geloof. Nooit bedoeld om een ​​antwoord te geven, meer om te delen en soms om iets in de gedachten van de luisteraar in beweging te zetten.

Het geluid van The Bowery onderstreept dat verhaal: een rauwe Springsteen-sound en heerlijk ongepolijst gitaargeluid. En dat doen de mannen goed. In mei brengen ze hun debuutalbum uit. Op vinyl, want: “Niemand heeft tegenwoordig nog een cassettespeler.”

ChristelijkNieuws.nl
Door Redactie Christelijknieuws
Gepubliceerd op 8 juni 2019